VejviserUanset om du er helt ny til olierne fra Young Living eller har været i gamet et par år, så er der altid nyt at lære om disse vidundere. Så i dag vil jeg komme med tre gode fif og slutte af med at svare på et spørgsmål, som jeg får ganske tit. 

Fif nummer 1 - du skal ikke mikse blandingsolierne
Der sker ikke noget slemt ved at mikse to eller tre blandingsolier såsom Thieves, Peace and Calming og Di-Gize. Det forholder sig bare sådan, at hver enkelt blandingsolie er skabt som et selvstændigt mirakel med hensyntagen til top, mellem og bundnoter samt frekvensen i hver enkelt olie og den færdige blanding. Så ved at mikse to eller flere blandinger sammen kan du forstyrre frekvensen, aromaen og dermed virkningen af olien, og det vil da være synd. Hvis du synes, at en blandingsolie mangler et lille pift, så er det bedre at tilsætte en af de rene olier såsom citron eller pebermynte. Så undgå at mikse for eksempel Peace and Calming og Valor, men prøv i stedet med Peace and Calming samt cedertræ eller lavendel.

Fif nummer 2 - skal du bruge en bæreolie eller ej?
Nogle vil mene, at det altid er bedst at bruge en bæreolie (kan for eksempel være kokos, mandel eller olivenolie) for at være på den sikre side. Selv er jeg en person, der stort set altid bruger olierne rent på huden alt efter oliens styrke og hvor den skal påføres. Det at bruge en bæreolie er dog mere end blot et spørgsmål om at beskytte mod hudirritationer. Hvis du bruger en god bæreolie, er denne olie i sig selv rigtig sund for din hud. En bæreolie hjælper også med at strække virkningen af din olie og giver i sidste ende måske endda en større effekt, da olien udnyttes bedre. Det skyldes, at bæreolien indkapsler den æteriske olie så den bliver holdt fast. En æterisk olie er meget flygtig og fordamper hurtigt ud i luften, så en lille smule af olien vil forsvinde ud i det blå, inden den kan nå at udøve sin virkning på din krop. Det er ikke sådan, at du skal bruge en hulens masse bæreolie - normalt siger vi en dråbe bæreolie til en dråbe æterisk olie. Du kan eventuelt putte noget bæreolie i dine olieflasker, så de allerede er blandet op, så du ikke skal stå med begge dele hver gang - sæt en roll-on på flasken for endnu nemmere påføring. 

Fif nummer 3 - det er okay ikke at kunne lide alle olier
Ligesom med så meget andet i livet så er min favorit ikke nødvendigvis din. Vi er allesammen forskellige og har hver vores behov. Så du kan sagtens møde en olie, hvor du har travlt med at få låget på flasken igen, selvom din gode ven har fortalt så meget godt om netop denne olie. Det kan også være, at en olie som du forleden synes var ganske skrækkelig nu pludselig sniger sig op i din top tre. En god huskeregel er, at hvis du bliver tiltrukket af duften, så har du også behov for den. Du kender det sikkert også fra parfumer, at den samme parfume dufter fuldstændig forskellig på tre forskellige personer. Så det er ikke altid, at teorien fungerer for dig i praksis, så derfor er det nødvendigt at prøve sig lidt frem. Der kan også være olier, hvor jeg aldrig bliver fan af duften, men er stor fan af virkningen - så tæller virkningen altså mere for mig end duften. Jeg elsker at være sammen med andre olieentusiaster, som har nogle olier jeg ikke selv har, for så kan jeg dufte løs og fornemme, om det kunne være en olie for mig, inden jeg putter den i indkøbsvognen. Hvis jeg alligevel får fingrene i en olie, som overhovedet ikke spiller for mig, så er jeg ikke sen til at give den videre til en person, som jeg kan glæde den med. 

Så kommer vi til spørgsmålet, som især mange nye olievenner stiller mig: Hvilken olie vil du foreslå mig at prøve, nu hvor jeg har været igennem startsættet? Først og fremmest spørger jeg altid ind til vedkommende, hvad de har af udfordringer i hverdagen eller kunne ønske at få hjælp til. Naturligvis har jeg også nogle favoritter, som stort set alle kan have gavn af, og det er netop disse, jeg vil liste op her:

  • Cedertræ som er en god og billig allround olie til huden og til at berolige både krop og sind
  • Blågran som for mig er en must-have olie til alle mænd som hjælp til at balancere hormonbalancen og som har en vidunderlig og beroligende duft
  • Broget salvie er olien til kvinder som ønsker at få balanceret deres hormonbalance - specielt kvinder mellem 30-65 år
  • Geranium er intet mindre end fantastisk til huden og har samtidig en god indvirkning på vores følelser
  • Grapefrugt er rigtig god til brug af udrensning af kroppen og giver god energi
  • Oregano er en af de skrappe olier som sammen med Thieves rydder godt op i kroppen og har en positiv indvirkning på vores immunsystem
  • Breathe Again og Deep Relief er begge roll-ons til henholdsvis dine luftveje og ømme muskler, nakke og skulder - rigtig dejlige at have med på farten

Så er der lidt at gå i gang med og blive klogere på. Har du andre olier, som du mener folk bør kigge lidt ekstra efter, så kom gerne med dit forslag i en kommentar til dette indlæg.

You have no rights to post comments