Copaiba

Uh, hvor jeg elsker den blide duft fra Copaiba. Modsat mange af de andre olier skal jeg nærmest koncentrere mig om at få duften frem, men trods det har den en varm og tryg duft, hvis ellers dufte kan beskrive på sådan en måde? 

Denne olie stammer fra et træ i Sydamerika, og olien bliver tappet direkte fra træet og derefter destilleret. Copaiba bliver primært brugt til at forstærke kroppens eget forsvar mod alskens irritationer og fremmede, udefrakommende stoffer. Copaiba kan også give lindring til ømme led og hjælper desuden med fordøjelsen. Copaiba er kendt for at indeholde et af de højeste antal af det naturlige stof beta-caryophyllene i verden. Beta-caryophyllene regulerer kroppens eget forsvar mod irritationer og har den samme virkning som medicinsk marijuana uden dog at blive høj af indtaget. Olien indeholder også alpha-hummulene, som ligeledes er med til mindske irritationer.

Oliens duft er både stimulerende, men har også en beroligende og afslappende effekt. Copaiba kan hjælpe dig med at smide offermentaliteten, hvis gamle ar på sjælen tvinger dig ned. Copaiba hjælper med at se disse ar og giver en løsning på din udfordring ved at lade dig føle dig sikker og give dig en god jordforbindelse. Du bliver holdt i nuet i stedet for at skue tilbage til fortiden.

Copaiba har en evne til at forstærke andre oliers egenskaber, så du kan med fordel bruge Copaiba først. Det er lidt på samme måde som Peppermint, som sørger for at olien hurtigere bliver optaget i kroppen. Så Copaiba forstærker effekten, mens Peppermint sørger for hurtigere optag. Peppermint skal dog bruges som den sidste olie.

Olien er en af hovedingredienserne i både Deep Relief og Breathe Again og derfor en fantastisk støtte til ømme muskler og led samt dine luftveje - særligt når det skyldes irritationer. Nogle bruger også olien ved ubehag og ubalancer i både mund og hals ved at gurgle et par dråber blandet i en smule vand.

Olien er også god i hudpleje. Den giver en god kulør/teint og kan muligvis fjerne urenheder, skønhedspletter og diverse ”buler”. Copaiba skulle også være en god ven i forbindelse med kløen. Sammen med Frankincense og Balsam Fir kan man lave en flydende mikstur, der skulle have en lindrende effekt ved pludselig opståede smerter endda uden at have en sløvende virkning på kroppen. Alene kan Copaiba muligvis også lindre midlertidig hovedpine.

For mit vedkommende bruger jeg primært olien forebyggende og til at styrke mit immunsystem, da jeg helst vil komme diverse irritationer i forkøbet. Der er nok at forholde sig til i en travl hverdag, og mit overskud bliver ikke ligefrem bedre, hvis jeg også skal døje med forskellige irritationer i kroppen. 

Kommentarer  

#2 Jimmi Linde Kjeldsen 15-04-2016 08:12
Det er jo altid dejligt at kunne inspirere. Copaiba er en del af min daglige rutine, hvor jeg altid bruger Thieves, Oregano, Copaiba, Di-Gize og Grapefruit. Så er jeg godt dækket ind på alle led og kanter.
#1 Tina 14-04-2016 20:56
Tusind tak for beskrivelsen :D En af dem jeg ikke helt har kunne placere hvad præcis jeg skulle bruge den til.

You have no rights to post comments