Wow, skrev jeg virkelig det i overskriften?!

- virker olierne ikke?!

Det korte svar er selvfølgelig nej - olierne virker og er fantastiske hjælpere i vores hverdag. Der findes dog nogle tilfælde, hvor brugeren ikke får det ønskede resultat eller virkning ud af olierne, og det skal vi kigge nærmere på i dag. Helt præcist vil jeg komme med fem grunde til, at det ønskede resultat kan udeblive:

1. Duftolier virker ikke på samme måde som terapeutiske olier
De fleste vil nikke genkende til, at der som oftest er en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gælder i særlig høj grad inden for æteriske olier, hvor der er meget stor forskel på en duftolie købt på et marked, i Matas eller en helsekostforretning og så de terapeutiske olier fra for eksempel Young Living. 98% af alle æteriske olier er duft- eller smagsolier, som udelukkende har den egenskab at dufte eller smage af noget. Så hvis du insisterer på at købe en olie til 40 kr., så får du lige nøjagtig, hvad du betaler for. I bedste fald får du en ringe effekt ud af din olie, mens du i værste fald kan gøre skade på dig selv. Det er netop grunden til jeg altid siger til folk, at jeg udelukkende kan stå inden for olierne fra Young Living og at jeg på ingen måde vil stå til regnskab for deres oplevelser, hvis de så alligevel bruger en billig duftolie. Young Living er det eneste oliefirma i verden med egne farme spredt udover hele verden, de har deres egne destillerier, udlært personale på farmene, de høster når de økologiske planter lige præcis har nået deres topmål og så fylder de også selv olien på flaskerne, så de er sikre på indholdet. Ingen af de andre producenter af terapeutiske olier har det samme kvalitetsprogram som Young Living - de fleste firmaer gør intet andet end at købe olierne ved en producent og fylde dem på flasker. Så hvis du før har forsøgt dig med en duftolie, vil jeg anbefale dig at købe en kvalitetsolie i stedet og se om virkningen ikke er anderledes.

2. Der findes ikke en korrekt olie til alle
Vi er alle født forskellige og hurra for det. Det betyder samtidigt, at vi ikke altid kan anvende det samme produkt og forvente det samme resultat. Tænk for eksempel på hvor mange forskellige shampooer der findes på hylderne. Selvfølgelig skyldes det også en masse producenter, der vil have en bid af kagen, men du har garanteret prøvet flere forskellige shampooer gennem dit liv, hvor nogle får dit hår til at føles helt forkert. Denne shampoo var så ikke til dig, men så prøver du naturligvis bare en anden, og bingo - den næste i rækken var perfekt til dit hår. Anbefaler du så denne shampoo til en god veninde, så er hun måske ikke lige så imponeret, for hendes hår har ikke naturligt krøl og er i øvrigt mere fedtet end gennemsnittet. Det samme gælder for olierne, hvor de fleste mærker en fantastisk lindring af deres hovedpine ved at bruge pebermynteolien. For mig er pebermynte dog ikke det rigtige valg, da jeg oplever en bedre effekt med PanAway eller Deep Relief. Det er også meget forskelligt fra person til person, om de bruger lavendel, cedertræ, baldrian eller Peace & Calming til at falde i søvn. Hvis du søger efter hjælp og inspiration i diverse opslagsværk, vil du også se en liste med forskellige olier til hver enkelt udfordring, for der findes simpelthen ikke én olie til alle. Så får du i første omgang ikke det ønskede resultat, så prøv en anden olie på listen og mærk efter, om det gav en forskel. 

3. Olierne virker ikke, hvis du bruger dem forkert
Det giver næsten sig selv, men hvordan bruger man så olierne korrekt? Det kommer fuldstændig an på, hvad du skal have hjælp til. Hvis du for eksempel har ømme og trætte muskler efter en omgang træning, så kunne Aroma Siez være et godt bud. I denne situation vil du få den største virkning ved at smøre olierne direkte på dine trætte muskler og ikke begynde at inhalere olien fra flasken. Til ømme muskler kan jeg i øvrigt anbefale den nye Cool Azul Sports Gel, som er en lækker aloe vera baseret gel som ikke fedter og straks giver lindring til de ømme ben og balder - og her giver det sig selv, at den naturligvis skal smøres på de ømme steder. Hvis du føler dig lidt trist og doven, kan det være en god idé at inhalere en af olierne fremfor at smøre den under fødderne. Når det har noget med vores følelser at gøre, er inhalering det bedste alternativ. Tænker du mere i udrensning af kroppen, så vil et par dråber citronolie fra den nye plusserie give mere gavn i dit drikkevand og dermed indvortes fremfor at bruge olien i din diffuser. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst anvender olien, er du altid velkommen til at spørge.

4. Olierne virker kun, hvis du bruger dem ofte nok og i de rette mængder
Igen giver det næsten sig selv, selvom jeg nogle gange bruger sætningen: det kræver bare en dråbe. Det er sådan set også ganske sandt, men det er klart at denne ene dråbe ikke virker uendeligt. Det samme er sådan set gældende, hvis du skal have noget smertestillende medicin efter en operation. Her virker din morfin aldeles fortrinligt de første par timer, men det er jo ikke nok med denne ene pille. Du bliver nødt til at tage en mere senere på dagen, og det skal måske fortsætte i seks dage. Sådan er det også med olierne, hvor du sagtens kan opleve en lindring for en stund, men alt efter din udfordring kan det være nødvendigt at anvende mere olie efter en rum tid. Du kan selv mærke, hvornår det er på tide med en ny påføring. Så er der det med mængden af olie - nogle gange kan en dråbe være nok, men står du overfor en større udfordring, så kræver det altså noget mere olie. Du kan ikke forvente, at en dråbe straks forstærker dit immunsystem så meget, at alt er fryd og gammen. 

5. Olierne virker kun, hvis du bruger dem
Det lyder sikkert som den mest åndssvage grund, men der ligger faktisk meget sandhed bag det. Jeg har oplevet, at folk slet ikke har åbnet for olierne, før de allerede er gået i panik og stiller en masse spørgsmål. Det er nødvendigt at komme stille og roligt i gang og mærke, hvad olierne gør for din krop. Hvis jeg spørger en bruger, hvordan det går med olierne, så kan enkelte synes at det ikke rigtig har gjort en forskel. Når jeg så spørger ind til, hvad de har gjort, så viser det sig, at de kun lige har duftet til olierne og så gemt dem væk i et skab. Selvom olierne er helt fantastiske, så hjælper de altså ikke ved at blive puttet ind i et skab eller forblive i æsken. Så hiv olierne frem, hvad har du at miste - tænk hvis det rent faktisk hjælper!

Der findes mange millioner brugere af terapeutiske olier i hele verden. Fælles for dem er at de finder en enorm glæde ved olierne og har fundet ud af at bruge dem i hverdagen til at få mere kvalitet i livet. Du kan også sagtens blive en del af denne gruppe, så fortvivl ikke hvis du støder på lidt bump på vejen. Forhåbentligt kan de ovenstående fem punkter hjælpe dig på vej - ellers er jeg som altid klar på at hjælpe dig.

Kommentarer  

#2 Jimmi Linde Kjeldsen 05-11-2016 15:23
Dejligt at du følger med. Har du kigget i din manual og fuldt vejledningen til punkt og prikke? Jeg har nogle haft lidt udfordringer med mine forskellige diffusere, men det er som regel nemt at rette op. Ellers vil jeg anbefale dig at tage fat i den person, der har hjulpet dig i gang. Den kan selvfølgelig også være i stykker fra starten af, men så kan din sponsor også hjælpe dig med at tage fat i kundeservice.
#1 Lene Hennings 05-11-2016 13:37
Hej Jimmi
Jeg læser med stor interesse dine indlæg.
Jeg har lige modtaget mit start kit, og er gået igang med diffuseren, jeg synes bare ikke den helt virker. jeg har set nogle film omkring brug på youtube, og der ser det ud som om den sender "damp" op med det sammen, med min sker der intet....hvad gør jeg mon forkert????
Mange hilsner fra Lene Hennings

You have no rights to post comments