FlaskertommeHvis du som mig er ivrig bruger af olierne fra Young Living, så vil du helt sikkert også stå tilbage med en god portion tomme flasker fra tid til anden. 

- og hvad er det så lige, at man skal bruge alle disse flasker til? Det vil være synd bare at smide dem væk, for de indeholder stadig noget af olien. Der findes mange forskellige anvendelsesmuligheder såsom at droppe flaskerne direkte i dit karbad for et lækkert aromabad. Du kan rense flaskerne og bruge dem igen til at dele olierne med andre eller lave dine egne olieblandinger. Du kan komme lidt bæreolie i flasken og sætte en roll-on på. Du kan koble en lyskæde på flaskerne og bruge det som muntert ophæng - altså med en pære i hver flaske. Mine favoritter er dog at lave min helt egen "surprice blanding" til diffuseren, lækkert badesalt eller små sprays.

Inden jeg går i gang med at genbruge mine flasker, så sørger jeg gerne for at have 8-12 flasker. Nogle gange bruger jeg kun citrusolier i samme blanding måske tilsat lidt gran. Andre gange blander jeg det på kryds og tværs og lader mig overraske over slutresultatet. En klassiker er at tage de tomme flasker inklusiv låg og plasticdut og komme dem i en beholder med en halv liter vand. Lad det trække natten over og fyld vandet på en flaske. Så har du en lækker blanding til diffuseren, hvor det altid er spændende hvad det kommer til at dufte af.

En anden variant er at komme flaskerne i noget badesalt og igen lade det trække natten over. Sørg for at få saltet ned i flaskerne og i låget, hvor der sidder en masse gode rester. Jeg plejer gerne at putte lidt natron i blandingen for ekstra forkælelse. Brug saltet til dig selv eller brug det som en sød værtindegave.

Som noget nyt er jeg begyndt at bruge Natural Solubilizer fra Young Living, som er en væske baseret på hørfrø. Den gør det muligt at blande olie og vand uden at det skiller. Så hælder jeg simpelthen en smule af hørfrøolien op i en tom flaske og kører det stille rundt i flasken. Væsken kommer jeg så over i en ny flaske, kører det rundt og over i en ny flaske. Sidste gang brugte jeg vist 12-14 flasker. Til sidst har jeg en blanding af olierester og hørfrøolien, som jeg kommer i en tom sprayflaske. For at få det hele med kommer jeg nu lidt vand i de tomme flasker og gentager processen med at få det igennem alle flasker. Vandet kommer jeg også i sprayflasken og fylder derefter op med vand til sprayflasken er fuld. Så er det bare at spraye løs med din nye, mystiske blanding. 

Har du andre gode ideer til at genbruge flaskerne, vil jeg meget gerne høre fra dig.

You have no rights to post comments