Hvordan du vælger at afslutte din dag, har faktisk meget stor betydning for hvordan den kommende dag bliver. Så hvorfor ikke gøre dit for at det bliver en glædelig og overskudsagtig dag fremfor én fuld af frustrationer og udmattelse? Her kommer fem gode råd til at få en bedre søvnrutine.

  • Sæt en alarm til en time før sengetid: Du har sikkert hørt det før, at du skal sørge for at komme i seng det samme tidspunkt hver aften. Så hvis du for eksempel har sat dig for, at du skal i seng kl. 23, så sæt en alarm til at ringe kl. 22. Det er et signal til, at du nu skal til at drosle ned og begynde at gøre dig klar til sengetid. Det betyder blandt andet, at fjernsyn, mobil og tablets skal slukkes, da det blå lys fra skærmene snyder dig til at tro, at det stadig er lyst og derfor forsinker søvnhormonet melatonin i at udøve sin virkning. Fysisk anstregelse er også no-go i denne time.
  • Sørg for at holde dig hydreret: Det er vigtigt, at du dagen igennem sørger for at få nok væske. Mens du sover, går der mellem 6-8 timer uden væskeindtag, så derfor er det en god idé at tage et glas vand en time før sengetid. Du kan med fordel komme en dråbe eller to af Stress Away i dit vand for en beroligende effekt. Naturligvis skal du ikke bælle en masse før sengetid, for det er jo ikke meningen, at du skal rende på toilettet i tide og utide.
  • Giv dig tid til selvforkælelse: I princippet burde jeg ikke kalde det selvforkælelse, for det er jo egentligt en del af den daglige selvpleje. I timen op til sengetid tager du dig af hudplejen og dine tænder. Vask dit ansigt med en mild ansigtsvask og påfør eventuelt denne ansigtsserum, inden du påfører en god natcreme. Dine tænder skal også børstes, og hvorfor ikke bruge en tandpasta uden skadelige kemikalier? Denne faste rutine med at pleje sig selv er også et signal til hjernen om, at nu skal du bare tage det stille og roligt.
  • Lav en plan for morgendagen: Det er ikke sådan, at du skal i gang med en større stil eller have gang i et whiteboard med skemaer og modeller. Men det kan være en god idé at skrive et par noter ned i forhold til, hvad der skal ske i morgen. Mens du gør det, visualiserer du samtidigt hvilken dag du ønsker og hvordan det føles. På denne måde ligger du ikke i sengen og spekulerer over en masse ting - det hele står sort på hvidt og klar til i morgen.
  • Få hjælp af beroligende olier: Sæt fut i diffuseren eller smør et par dråber på dit bryst, din hovedpude eller brug en hjemmelavet spray til dit sengetøj og dig selv. Der er mange måder at bruge olier på lige før sengetid, og anbefalede olier er lavendel, cedertræ, baldrianvalor og Stress Away.

Lavender graphic

You have no rights to post comments