12systemerVores krop er en fantastisk maskine med et væld af funktioner. Derfor er det vigtigt at passe ordentligt på kroppen og pleje den i en travl hverdag, så den altid fungerer optimalt. I kroppen har vi 12 forskellige systemer, der hver især passer på os. Nedenunder vil du få en kort introduktion til de første seks systemer og et bud på en god olie eller kosttilskud til at optimere netop dette system. De sidste seks systemer vil blive forklaret i det næste indlæg.

1. system er immunsystemet
Immunsystemet består af antistoffer, hvide blodceller, proteiner samt vores mandler, thymus, knoglemarv og milt. Systemet beskytter os mod infektioner, da den menneskelige krop er et perfekt miljø for mikrober, bakterier, vira, svampe og parasitter. Immunsystemet forhindrer eller i det mindste mindsker forekomsten af disse ubudne gæster, så vi kan have et optimalt helbred.

Anbefalede produkter til at støtte immunsystemet er Thieves, Oregano, Frankincense, Inner Defense og Ningxia Red. Der findes naturligvis andre produkter, som også er fantastiske til dit immunsystem, men disse produkter er et godt sted at starte.

2. system er det respiratoriske system
Det respiratoriske system har med vores luftveje at gøre - næsehulen, bihuler, svælget, strubehovedet, luftrøret, lungerne, membraner og bronkier. Systemet søger for at fordele ilt rundt i hele kroppen samt filtrere og regulere temperaturen og luftfugtigheden af den luft, vi indånder. 

Her kan du med fordel bruge R.C., Raven, Eucalyptus Blue, Pebermynte og Breathe Again.

3. system er nervesystemet
Nervesystemet består af to hoveddele: centralnervesystemet og det perifere nervesystem. Her har vi at gøre med hjernen, rygraden og nervefibre der skyder ud fra rygraden til alle dele af kroppen såsom nakken, armene, overkroppen, benene og vores organer. Nervesystemet gør os i stand til at opfatte, forstå og agere i forhold til verden omkring os. Nervesystemet sørger også for kroppens mest vigtige funktioner såsom at trække vejret og fordøjelsen. 

Værd at prøve er Enebær, Copaiba, Geranium, Basilikum eller Brain Power.

4. system er fordøjelsessystemet
Under fordøjelsessystemet finder vi munden, halsen, spiserøret, maven, tyk- og tyndtarmen, endetarm og anus. Systemet sørger for at nedbryde vores føde og omdanne den til næringsstoffer som kroppen bruger til at få energi, vækst og celle regenerering.

Her findes mange gode produkter - nogle er allround og nogle går mere specifikt ind og rammer et bestemt område eller funktion. Tag eventuelt et kig på DiGize, Fennikel, Detoxzyme, Digest+Cleanse og Life 5.

5. system er det kardiovaskulære system
Det kardiovaskulære system består af hjertet, blodkar, cirka fem liter blod og blodårerne til at transportere blodet rundt i kroppen. Systemet sørger for at transportere ilt, næringsstoffer og hormoner rundt i kroppen ved hjælp af kroppens mest hårdtarbejdende organ, hjertet.

Måske Aroma Life, Ylang Ylang, Lavendel, Ningxia Red eller Longevity kan hjælpe dig her?

6. system er urinvejssystemet
Organerne som hører til under urinvejene er de to nyrer, urinlederne, blæreren og urinrøret. Systemet sørger for at bortlede affaldsstoffer og overskydende vand i form af urin. 

Her kan du bruge Timian, Citron, Enebær, Thieves og EndoFlex.

Det var kroppens første seks systemer. Næste indlæg vil handle om de sidste seks - det integumentære system, det muskulære system, skeletsystemet, reproduktionssystemet, lymfesystemet og det endokrine system.

You have no rights to post comments