Nu hvor de nye +olier er blevet lanceret i Europa, kan jeg endelig begyndte at komme med nogle opskrifter her på bloggen. Disse olier er nemlig godkendte til indvortes brug og kan derfor bruges i dit drikkevand, i madlavningen og som kosttilskud. Den første opskrift passer lige til tiden og er fyldte peberfrugter à la halloween, hvor timian+ indtager hovedrollen.
Nu er det sådan med fyldte peberfrugter, at der er mange meninger om fyldet. Så jeg vil faktisk foreslå dig at lave din helt almindelige kødsauce med dit sædvanlige fyld og så blot tilsætte nogle dråber af timian+ til din kødsauce. Start stille ud med dråberne og smag til - når det gælder timian+ vil jeg starte ud med to dråber og så tage den derfra. I sidste ende er det en smagssag, men start som sagt forsigtigt, du kan altid tilsætte mere. Jeg ved ikke, hvilken konsistens du normalt går efter i din kødsauce, men i dette tilfælde skal den være en smule flydende - ikke meget, men heller ikke fuldstændig samlet og fast. Fyldet skal nemlig op i dine peberfrugter, som du har skåret ud i et skræmmende halloween mønster. De fyldte peberfrugter stilles i et ildfast fad og kommes i en 200 grader varm ovn i cirka 30 minutter til de er godt bagte. Du kan sagtens tilsætte noget revet ost, hvis du ønsker. Peberfrugterne kan sagtens spise alene, men du kan også servere kartofler, ris, en salat, lidt tzatziki eller måske noget einkorn pasta til. Du kunne også bage dit eget einkorn brød.
Jeg elsker at bruge olierne i mit køkken som en naturlig smagsgiver, der samtidigt er med til at gøre noget godt for min krop. Tænk sig at kunne lave en lækker pebermyntesmørcreme til din chokoladekage og så sige, at jo mere du spiser, jo mere støtte får du til din fordøjelse...