bibelolier

Denne massage er skabt af den vietnamesiske akupunktør Bùi Quôc Châu for at balancere alle aspekter i vores krop. Der findes en masse trykpunkter i vores ansigt, som opfører sig anderledes end de punkter, vi allerede kender i akupunktur. Når disse trykpunkter stimuleres, vil de balancere de kropsdele, som hænger sammen med hver enkelt punkt i ansigtet. Bùi Quôc Châu fandt i sin tid teknikken så virkningsfuld, at han ikke længere behøvede sin akupunkturnåle.

Teknikken er baseret på de filosofiske principper om yin og yang og skaber hurtigt en dybtegående balance i kroppen og energien omkring os. Denne ansigtsterapi bliver kaldt ”Dien Chan system of multireflexology for the face” - på dansk noget lignende Dien Chan multizoneterapi for ansigtet. Det er meningen, at det skal være en fornøjelse at udføre denne massage, så hvis noget gør ondt eller ikke føles rart, så spring dette trin over et par dage og prøv igen. Når du starter ud, skal du udføre hvert trin 3 gange (olie kun en gang). Med tiden kan du udvide gentagelserne med op til 10 gange per trin.

Du kan finde mere information om denne teknik på www.dienchan.co.uk. På Youtube er det ligeledes muligt at se en video af alle 12 trin, og jeg vil anbefale dig at se denne video, før du går i gang. Massagen kan sagtens udføres uden brug af olier, men det giver naturligvis noget ekstra, hvis du bruger dine olier fra Young Living. Med 12 trin er det oplagt at bruge de 12 bibelske olier, der ovenikøbet både øger din spirituelle forbindelse samtidigt med at give dig en god jordforbindelse. Duftene giver dig også en god start på morgenen, så du hurtigt er morgenfrisk. Det anbefales at bruge teknikken om morgenen for at sætte gang i hele kroppens systemer. Da teknikken ligeledes er opløftende, er den ikke god at gå i seng på.

Sådan udfører du massagen trin for trin:

Trin 1 - for synet, æggestokke og testikler: Put en dråbe Frankincense i handflåden. Gnid hænderne sammen og hold derefter hænderne op for øjnene. Der bruges Frankincense for at øge fokus og koncentration - måske før en lille morgenmeditation?

Trin 2 - varmer kroppen, lungerne, leveren og maven: Put en dråbe Onycha i håndfladen. Gnid hænderne sammen og før hænderne fra næseryggen op til hårgrænsen, ned langs siderne og ned til hagen. Onycha styker plejen af os selv og fjerner følelsen af mangel og savn.

Trin 3 - varmer kroppen og alle organer. Stimulerer tarmene og masserer fødderne: Spring dette trin over hvis du er gravid. Put en dråbe Sandalwood i håndfladen. Gnid hænderne sammen og gnid hele hånden hen over mund og kind. Sandalwood styrker kreativiteten og erstatter et for aktivt sind med en følelse af væren og indre tilstedeværelse.

Trin 4 - masserer hele rygraden og hjertet: Put en dråbe Spikenard på din ene langefinger. Gnid langefingrene sammen og før begge fingre fra næsetippen og op til hårgrænsen, hvor du trykker 3 gange. Spikenark beroliger hjernen og fodrer hjertet med lidenskab. Olien erstatter angst med håb, accept, medfølelse og tro.

Trin 5 - masserer hele rygraden og organerne: Put en dråbe Galbanum i håndfladen. Gnid hænderne sammen og gnid først den ene hånd over panden. Gnid hænderne sammen igen og gnid med den anden hånd over panden. Galbanum hjælper os til at forkaste gamle ideer og begrænset opførsel for i stedet at bringe os over i en sandfærdighed med vores indre jeg.

Trin 6 - masserer ryggen, øjnene og tungen. Regulerer spændinger og varmer kroppen: Put en dråbe Myrrh på din ene pegefinger. Gnid dine pege- og langefingre sammen og fordel hver finger for og bag ved ørerne, mens du gnider fra toppen af ørerne til ned på halsen. Myrrh hjælper os med at føle en uforstyrrethed, som giver os en indre stilhed og følelsen af fred.

Trin 7 - fjerner katar og godartet struma samt opretholder en sund skjoldbruskkirtel: Put en dråbe Myrtle på din ene pegefinger. Gnid denne pegefinger med tommeltotten på samme hånd og masser op og ned på begge sider af svælget. Myrtle står for harmoni og repræsenterer den guddommelige, feminine energi. Myrtle hjælper med at løse interne konflikter og forvirringer.

Trin 8 - giver mod, er anti-depressiv og blødgør nakken. Den forstærker energien, hvis du føler dig træt og mister koncentrationen: Put en dråbe Cypress i håndfladen. Gnid hænderne sammen og masser nakken først med den ene hånd og derefter den anden. Cypress skaber foryngelse og bliver brugt i kinesisk medicin til at balancere blodstrømmen, cirkulere energien og fjerne frygt og blokeringer overfor det nye.

Trin 9 - hjælper mod hårtab og søvnløshed: Put en dråbe Cedarwood i håndfladen. Gnid hænderne sammen og masser hovedbunden fra hårgrænse til hårgrænse. Cedarwood hjælper os til forandring ved at bruge vores indre styrke og vidsom, så vi ikke føler os truet i negative situationer.

Trin 10 - masserer blæren, æggestokke og øjne og hjælper lunger og bihuler med at komme af med slim: Put en dråbe Hyssop på din ene langemand. Gnid langemændene sammen og prik hele vejen rundt om øjnene. Hyssop giver beskyttelse og er styret af yang-energien. Den er god for lungerne og fordøjelsessystemet og bliver tit brugt for at styrke koncentrationen og bekæmpe mental træthed.

Trin 11 - hjælper på hørelsen, nyrer, mave, rygrad og knæ. Centralnervesystemet stimuleres: Put en dråbe Cistus i håndfladen. Gnid hænderne sammen og masser dine ører fra top til øreflip. Hold derefter hænderne for ørene og bank let med fingrene på baghovedet. Cistus kaldes også ”Rose of Sharon” og er en afslappende olie som inspirerer til profetier, visioner og søgen efter sandheden. Også god ved traumer.

Trin 12 - stimulerer produktionen af spyt og enzymer: Cassia kan enten inhaleres eller bruges i oil pulling, hvor du bruger en dråbe olie til en spsk. smeltet kokosolie. Blandingen slynges rundt i munden ligesom ved mundskyl i 4-5 minutter. Cassia er i familie med kanel, bare sødere. Den er ekstrem HOT og må aldrig bruges uden at blive fortyndet. Cassia er god mod morgentræthed og inspirerer os til at slå igennem og kæmpe for vores frihed.

Så har du alt du skal vide for at komme i gang. Som sagt behøver du ikke at bruge olier eller lige de bibelske olier. Hvis du har nogle andre favoritter til at få dig i gang om morgenen, så kan du sagtens bruge dem, men personligt ville jeg ikke synes godt om at massere pebermynte i hele mit ansigt om morgenen bare for at blive frisk.

You have no rights to post comments