RygestopDer er vist ingen, der er i tvivl om de skadelige virkninger ved at ryge. Er man først fanget, kan det være svært at slippe af med trangen uanset hvor meget tyggegummi, plastre eller hypnose man opsøger. For nogen er det også livskvalitet at ryge på lige fod med mit forbrug af søde sager, så det er på ingen måde meningen at dømme folks vaner. Skulle du have lyst til at droppe cigaretterne, vil jeg anbefale dig at prøve to olier til at hjælpe dig. 

Jeg har aldrig selv røget, så jeg kan ikke blære mig med at have droppet smøgerne ved at bruge disse olier, men efter sigende skulle det have en god effekt. Olierne hjælper både med at mindske trangen til en smøg, får dig til at synes mindre om det at ryge og støtter dit immunforsvar, så du ikke vil blive påvirket af grove abstinenser. Det er da værd at prøve, og de to olier koster cirka det samme som 10 pakker cigaretter. Du skulle helst ikke få brug for samtlige dråber i flaskerne til din rygeafvænning, så du vil bagefter afvænningen stå tilbage med gode dråber, der heldigvis kan bruges til meget andet. Pebermynte kan du for eksempel læse mere om her.

Pebermynte er således den ene af olierne, du skal bruge. Olien skal især bruges til at mindske trængen til tobak. Så når lysten melder sig, tager du et dybt og langt snif af olien -  bare direkte fra flasken. Bagefter kommer du en dråbe på din håndryg og slikker den af. Sørg gerne for at fordele dråben i hele munden og glem endelig ikke at få den op i ganen. Dette ritual gentages, hver gang trangen melder sin ankomst. Pebermynte er også rigtig god for dit immunsystem, så den hjælper mod abstinenser og følelsen af en ulækker mund, når giftstofferne begynder at forsvinde. 

Den anden olie er Thieves, som blandt andet indeholder kryddernellike. Kryddernellike er den olie, som indeholder flest antioxidanter og er meget rig på det naturlige stof eugenol, som tandlæger førhen brugte til at bedøve med. Så når du har slikket en dråbe Thieves af din håndryg, vil du mærke en let bedøvelse i din mund. Det at tungen bliver bedøvet gør at smagen af cigaretter bliver ganske forfærdelig, så du vil ikke have den samme lyst til at ryge. Thieves bruger du derfor, hvis pebermynteolien ikke kan fjerne hele trangen til en smøg. Lige inden du tænder din cigaret, slikker du som sagt en dråbe Thieves af din håndryg og fordeler den godt rundt i munden og ikke mindst på tungen. I stedet for Thieves kunne du også prøve dig med ren kryddernellikeolie, men Thieves er mere alsidig i brug og derfor mere anvendelig bagefter rygestoppet.

Jeg håber virkelig, at du har lyst til at prøve og bagefter vil dele oplevelsen med mig. Til slut skal jeg huske at sige, at begge olier er såkaldte "Hot Oils", så du kan godt forvente en mere intens smag end hvad du får i en mundpastil eller Vicks for den sags skyld. Jeg bruger selv begge olier og metoden med at slikke en dråbe af min håndryg - dog til andre formål - og det er intenst, men bestemt ikke frygteligt.

You have no rights to post comments