SvedeMed tanke på hvor varmt vi har haft det i Danmark i den seneste tid, så skulle vi nok allerede have haft vores fingre i denne kølespray. Heldigvis kan den bruges til at køle os ned på flere plan og ikke bare når det er varmt i vejret - brug den også under motion, ved solskoldninger, feber og hedeture. Uanset hvorfor du har det varmt, kan du bruge denne spray til at få en kølende fornemmelse - det er rent ud sagt air condition på flaske. Tilmed er den simpel at lave, og det er lige præcis sådan jeg kan lide det. 

Du skal først og fremmest bruge en sprayflaske. Normalt kan jeg godt forsvare at bruge en plasticflaske til de fleste sprays, fordi der er så meget vand i slutblandingen i forhold til olieindholdet. I denne blanding er olieindholdet ret højt og begge olier hører til de skrappe olier, så sørg for enten at bruge en sprayflaske lavet af glas eller aluminium. Opskriften her er baseret på en flaske med 120 ml. Så hvis du enten har en mindre eller større flaske, må du selv skalere ned eller op. 

Fyld nu bunden af din sprayflaske med en smule vodka eller Young Livings egen Natural Solubilizer (speciel hørfrøolie som gør det muligt at mikse olie og vand). Ved at have en bundskjuler af det ene eller andet kan du bedre mikse den æteriske olie sammen med vandet i denne blanding. Dernæst kommer du 90 dråber pebermynte og 10 dråber wintergreen i din flaske og slynger det rundt, så det blandes godt med din førnævnte bundskjuler. Til slut fylder du på med vand (gerne destilleret) op til "skuldrene" af din sprayflaske. Kom toppen på din flaske og ryst igen flasken grundigt. 

Det naturlige indhold af menthol i denne blanding er meget højt, så du skal ikke bruge blandingen på børn under 10 år. Ellers er det blot at ryste flasken før brug og spraye løs, når du trænger til nedkøling. Kom et par pift under armene, på dit bryst og i nakken og mærk den kølende effekt komme til dig ret hurtigt. Effekten holder lidt over en halv time, og du skal være meget varsom med at komme det i ansigtet, da blandingen som sagt er ret skrap. Har du slået dig eller har noget ømhed, kan du også sagtens give området et par pift for at få en kølende lindring. 

Jeg håber, at du kan gå resten af en forhåbentlig varm sommer i møde uden at smelte væk i varmen. Nyd i øvrigt billedet - det var det eneste jeg kunne finde af mig selv, hvor jeg sveder c",)

You have no rights to post comments