PletterHvis du spilder motorolie eller olivenolie på dit tøj, så efterlader det en plet. Hvordan forholder det sig egentligt med æteriske olier - kan de også give pletter på både tøjet og huden?

Som hovedregel er svaret nej. Hvis du bruger rene, æteriske olier så pletter de ikke, fordi de æteriske olier er så flygtige og let fordampelige at de slet ikke bliver hængende i hverken tøj eller hud. Der findes selvfølgelig nogle undtagelser, for enkelte planter har en naturlig, mørk farve som går igen i olien. Her kan du altså risikere at få farvet enten dit tøj eller din hud. 

De værste "syndere" er Blue Tansy, Jasmine og German Chamomile. De har alle en naturlig, mørk farve som kan sætte sig i både dit tøj og din hud. De efterlader ikke som sådan en olieplet, da de jo fordamper, men en restfarve kan der altså være. Det er ikke sådan, at du skal være bange for at bruge disse olier, men lad være med at tage German Chamomile i hænderne lige før du skal til at folde alt dit hvide vasketøj. Som regel bruger vi jo også få dråber af gangen, men ved heftig brug af for eksempel Blue Tansy i ansigtet (som jo er en fantastisk olie til ansigtet), så kan du altså godt få et mere smølfet look, end du formentligt gik efter. Et trick kan være at bruge lidt bæreolie sammen med dine æteriske olier for at fortynde farven. Tænk i øvrigt også over at blandingsolier såsom Valor og Peace & Calming, som begge indeholder Blue Tansy, også kan efterlade lidt farve. 

Der findes også et par olier, som er kraftigt gule i sin farve. Denne farve vil hurtigt falme, men derfor kan du stadig med fordel holde disse olier væk fra mormors hvide, håndbroderede sommerdug. Disse olier er Patchouli, Vetiver, Myrrh og Tangerine. Personligt synes jeg også at Lemongrass har denne tendens og ved gentagen brug på huden, så får huden altså et gulligt/orange skær. Direkte brug af disse olier på tekstiler vil efterlade en plet, men det er nemt at undgå. Så sørg altid for at lade olien bruge sine 2 minutter på at blive absorberet af huden, inden du tager dit tøj på. Undgå at bruge disse olier i forbindelse med tøjvask og pas på med ikke at spilde olien - den regel gælder sådan set altid c",)

Du skal overhovedet ikke blive bange eller bekymret over at bruge disse olier. Almindelig sund fornuft kommer man altså langt med. Så kom din Blue Tansy i en smule ansigtscreme, inden du kommer den i ansigtet. Bland din German Chamomile med lidt V6, inden du bruger den til en afslappende massage og lad Patchouli trække ordentligt ind i huden, inden du tager dit tøj på. 

Skulle du ende med en plet på tøjet, og det behøver jo ikke være fra æteriske olier, så plejer Thieves Household Cleaner sammen med lidt Lemon olie at gøre underværker. 

You have no rights to post comments