StoppenÃ¥lenDet er godt nok december, januar og februar der officielt bliver kaldt for vintermånederne, men når jeg står op til minus 7 grader og sne, så er vinteren på vej i min verden. Derfor vil jeg i dag fortælle lidt om mine favoritter i den kolde tid på året. Nogle af produkterne fra Young Living bruger jeg året rundt såsom grape, blågran, Di-Gize og Ningxia Red, men nogle er mine særlige venner netop nu.

Først og fremmest sørger jeg for at booste mit immunsystem, så min krop er i stand til at bekæmpe alle de uønskede partikler, der florerer i luften vinteren igennem. Her finder jeg en stor hjælp i både Thieves og oregano, der begge er med til at styrke min krops eget forsvar mod sygdomme. Så jeg venter ikke på at blive ramt, men sørger for at tage det i opløbet ved at hjælpe min krop til at udføre sit arbejde bedst muligt. Andre stærke krydderurter såsom basilikum og timian er også værd at overveje, da de både styrker immunforsvaret og renser ud i kroppen. Hvis ikke du har tid eller lyst til at bruge olierne hver dag, så kan du skyde en genvej ved at bruge Inner Defense, som er en kapsel med mange af de ovennævnte olier og netop sørger for at holde din krop sund og rask. 

Skulle uheldet alligevel være ude, og jeg ender op med en lille forkølelse, så griber jeg straks ud efter et af disse produkter: pebermynte, eucalyptus, R.C. eller Breathe Again. Alle er fantastiske olier til dine luftveje, og du behøver ikke vente med at bruge dem til uheldet er ude. Gør det til en vane at inhalere en af olierne morgen og aften for både at sikre fri passage, men nyd for eksempel også pebermyntes andre fordele såsom forhøjet energiniveau, større følelse af mæthed og nedsat trang til søde sager samt hjælp til bedre fordøjelse. R.C. hjælper ikke kun fysisk med at åbne op, men kan også styrke dit udtryk og lysten til at komme ud med dine ord. Da jeg forsøger at undgå kemikalier i min hverdag, er jeg som sådan ikke en stor fan af næsesprays - jo, fantastisk virkning, men hvad er det lige, du sprøjter op i næsen? Hvis du ikke selv ved, hvad xylometazolinhydrochlorid er for noget, hvordan skal din krop så vide det? Derfor skyller jeg min næse ved hjælp af et næsehorn, hvor jeg i min saltblanding bruger tea tree og rosmarin til at skabe en fri passage. Du kan også tage en skål med kogende vand og putte et par dråber af din favoritolie i og så komme et viskestykke over dit hoved, mens du snuser de gode sager i dig. 

Dette er ganske vist en daglig rutine for mig og således ikke knyttet specifikt til vintermånederne, men i mit drikkevand tilsætter jeg gerne et par dråber olie af enten citron, appelsin eller mandarin. Alle tre olier er med til at højne min krops eget forsvar ligesom jeg også fortalte om med Thieves og oregano. Derudover har citrusolier en gavnlig effekt på vores humør, så selvom jeg ikke døjer med tungsind i de mørke måneder, så skader det jo aldrig at få en god opstrammer. Jeg sørger også for at drikke min daglige portion af Ningxia Red - det fantastiske, flydende kosttilskud der indeholder en daglig næringsværdi svarende til 118 broccoli eller 200 appelsiner eller 45.000 mandler. Jeg har tidligere skrevet om Ningxia Red, så det kan du læse mere om her.

Udover selve Thieves olien, så er jeg ekstra glad for deres rengøringsprodukter her i vintertiden. Selvfølgelig vil jeg gerne have det så rent som muligt året rundt, men vi er bare mere modtagelige og udsatte for snavs om vinteren. Så der står altid Thieves håndsæbe ved mine håndvaske, jeg har min Thieves spray med mig overalt, hvis munden eller halsen trænger til et lille pust af rensende kærlighed. Thieves' desinficerende håndsprit bliver også hevet frem lidt ekstra i den kommende tid, for jeg gider ikke tvære alle de baktusser over mig selv eller andre. Som en lille bonus så dufter Thieves jo også lidt af jul, så på den måde passer den rigtig godt ind i årstiden.

- og det med at dufte af jul så bliver Christmas Spirit hevet frem lige præcis den 1. december for at blive voldbrugt indtil juleaften. Det er en olie bestående af kanel, appelsin og gran - hallo, er det måske ikke julens dufte?! Olien kan faktisk godt bruges året rundt, idet den både spreder glæde og giver en følelse af tryghed, og det har vi jo altid brug for. Jeg vælger dog at begrænse mig til at bruge den omkring juletid, for så er den lidt mere speciel. Der findes jo mange andre olier, der også kan give glæde og tryghed resten af året.

Så er vi næsten ved at være omkring mine rutiner for vinteren, for vi mangler så sandelig en meget vigtig olie. Jeg bruger den faktisk dagligt, så helt en sæsonolie er det ikke. Men juleaften skal jeg balsameres i Di-Gize, så kroppen ikke går fuldstændig i baglås, når jeg kaster mig over den fjerde portion and... Efter en kort pause skal der jo også være plads til ris à la manden, og der skal jo nogle gange spises en væmmelig stor portion, inden mandlen er fundet, så her kommer Di-Gize endnu en gang frem som min redningsmand. Selvfølgelig kunne jeg bare begrænse mig, men hvad er det sjove i det?

Skulle du være interesseret i at læse mere om de olier, jeg ellers bruger i min hverdag, så findes der flere historier her på bloggen omkring mine favoritolier. For nemheds skyld linker jeg her til grape, blågran, lavendel, copaiba, oregano, pebermynte og Di-Gize.

You have no rights to post comments