Kender du også en person, der hele tiden sidder og klikker med kuglepennen, piller i sodavands- eller øletiketter eller har hænder der hopper og danser? Det er ikke altid nemt med alt den energi, man ikke kan få brændt af, og desværre går det tit udover koncentrationen og ens evne til at slappe af.

Løsningen kan være en anti-stressbold, hvor fingrene stadig er beskæftiget uden at det går dine omgivelser på. Det kræver heller ikke ligefrem raketvidenskab at betjene sådan en bold, så det kan sagtens gøres, mens du er optaget i en samtale, til et møde eller en forelæsning.

Boldene er bestemt til at få fat på til en fornuftig pris, så det er ikke økonomien, der skal få dig til at kaste dig ud i en stor egenproduktion. Men ved at lave din egen kan du jo selv bestemme indholdet - blandt andet kan du tilsætte nogle dråber olier til dit fyld, så du får et endnu større udbytte ud af din stresshåndtering. Til dette formål kunne du meget passende gå efter de afslappende olier såsom lavendel, Stress Away, Peace & Calming eller cedertræ.

Jeg kan godt lide simple ting, så igen har jeg fundet en meget nem opskrift på din helt egen anti-stressbold:

3 store balloner i kraftig kvalitet
200 gram ukogte ris
3 dråber valgfri olie

Hvis du ønsker at sikre din bold, så kan du vælge at bruge 2 balloner per bold. Det vil så kræve, at du putter den ene ballon ind i den anden, inden du fylder ris i - og sammenlagt skal du så bruge 6 balloner.

Hæld risene i en skål og tilsæt de 3 dråber olie og bland det godt. Lad risene stå et par minutter, inden du fylder det i ballonerne. Sæt så en tragt i ballonen og fyld den med ris, indtil den har nået en passende størrelse i forhold til dit håndgreb. Laver du til et barn, skal der naturligvis ikke lige så meget ris i som til en voksen. Fjern tragten, slå en knude på ballonen og klem derefter lige så stille din nye anti-stressbold, når behovet opstår.

stressbold hoveder

Kommentarer  

#2 Jimmi Linde Kjeldsen 09-12-2016 17:39
Tja, det bliver jo ikke helt det samme. Bruger du kartoffelmel, kan du måske forme dem lidt, men det var jo ikke tanken med disse bolde. Prøv det og vend gerne tilbage med dine erfaringer.
#1 Maria 09-12-2016 17:14
Kan man bruge mel? :lol: :roll: :o

You have no rights to post comments