AnsigtsserumSerum og ampuller har aldrig været en del af min ansigtspleje - kun når jeg har forkælet mig selv med en ansigtsbehandling hos en kosmetolog. Men med olierne fra Young Living er det nemt at lave sin egen ansigtsserum alt efter sit behov.

Da jeg døjer lidt med fedtet hud i panden og tør hud på næse og kinder, har jeg valgt at bruge en blanding af bergamotte, lavendel, cedertræ og myrra. Lavendel bør alle have i sin blanding, da den understøtter alle tænkelige udfordringer hvad enten du skal have hjælp til fedtet, tør eller sensitiv hud. Derudover hjælper den også ved problemhud såvel som mod de fine linjer.

Cedertræ har jeg valgt, da den er rigtig god ved tør hud, så jeg føler lidt at jeg står tilbage med blød babyhud, når jeg aer mig selv på kinden. Bergamotte hjælper mod de fedtede områder i panden, mens myrra er alletiders mod de fine linjer og hele elasticiteten af huden.

Jeg har blandet 20 dråber af hver olie i en flaske og bruger så to dråber ved hver påføring - typisk efter et bad. Jeg giver det lige 2-3 minutter til at trække ind, hvorefter jeg afslutter med en fugtighedscreme. Olierne alene vil tørre din hud ud, så derfor skal du altid tilføje fugt. Fugtighedscremen vil også være med til at spæde olierne op en lille smule, hvorfor jeg sagtens tør at blande en citrusolie som bergamotte i min blanding. Alle citrusolier er nemlig fotosensitive, så du må normalt ikke udsætte din hud for kontakt med direkte sol eller UV-stråler 24 timer efter påføring af en citrusolie. Og husk så lige at vælge en fornuftig fugtighedscreme uden kemikalier, syntetiske dufte og parabener.

Andre gode olier til ansigtspleje er frankincense (lidt de samme egenskaber som myrra i forhold til hudpleje), geranium (meget alsidig ligesom lavendel), citron og appelsin (fedtet og aldrende hud) samt tea tree og purification til problemhud. Generelt kan man sige, at alle olier udvundet af citrusfrugter og blomster er gode for huden. Via dette LINK kan du se, hvad de enkelte olier er godt for.

Lad mig endelig høre hvad din favoritblanding er?

You have no rights to post comments