kold vinterDen første sne er landet, og minusgrader har vi også haft. Det er den kolde tid på året, men den behøver ikke nødvendigvis at være gennemkold. Med et par små fif kan du hurtigt få varmen, så du ikke render og fryser hele tiden. At begge fif samtidigt gør noget godt for dit immunsystem er jo blot et ekstra plus.

Det første fif er en varmende fodbalsam, som du både kan bruge i løbet af dagen eller før sengetid. Du tager ganske simpelt to teskefulde vegetabilsk olie såsom kokosolie, mandelolie eller måske Young Livings V-6 og kommer to dråber kanel i. Der skal være nok i blandingen til begge dine fødder, så du kan altid selv justere mængden af både olie og kanel alt efter behov. Efter påføring tager du straks et par tykke uldsokker på og lader varmen brede sig til hele kroppen. Jeg vil klart bruge mere af blandingen til sengetid, da det i så fald har længere tid til at trænge ind. Bruger du blandingen i løbet af dagen og med et par almindelige strømper, vil jeg nok bruge lidt mindre, så fødderne ikke er fuldstændig sølet ind. Hvis du stadig har lidt rester i hænderne, så fordel det godt i hænderne og på dine håndled.

Andet fif er en lækker blanding til dit bryst og måske en sjælden gang til under næsen. Du kender måske Vicks Chest Rub fra amerikanske film og serier, hvor folk smører en klistret substans ud på brystet, når de er syge eller forkølet. Det er nogenlunde det samme, vi går efter her, men mest som en blanding der skal give en indre varme. Der er eukalyptus, pebermynte og citron i blandingen hvilket er olier som vi normalt bruger til vores vejrtrækning og immunsystem, så derfor er den en god ven her i vintertiden. Du skal bruge 0,6 dl. kokosolie eller måske V-6. Egentligt er den tænkt som en salve i lidt mere fast form, som du får fra koldpresset kokosolie, men du kan også sagtens brug en flydende olie. Hvis du bruger en koldpresset kokosolie, så skal du ikke opbevare den i køleskabet, for den må ikke være fuldstændig fast. Den må gerne stå ved stuetemperatur, så den er fast, men på vej til at smelte. I din kokosolie kommer du 8-10 dråber af både eukalyptus, pebermynte og citron - altså 24-30 dråber i alt. Det er rigtig godt at opbevare blandingen i et lille sylteglas eller et brugt, rengjort marmeladeglas. Efter behov tager du en smule af blandingen og fordeler den henover dit bryst og måske under næsen - pas på ikke at komme for tæt på dine øjne. Du kan roligt bruge blandingen flere gange dagligt og kan også sagtens bruges under fødderne ligesom det første fif. 

Jeg håber, at du kommer helskindet igennem den kommende, kolde tid.

You have no rights to post comments