headache 1557802 960 720Hvor er det bare irriterende, når en hovedpine kommer snigende eller måske ligefrem angriber med fuld styrke. Heldigvis findes der måder at lindre en hovedpine uden at bruge kemikalier. En hovedpine er dog ikke bare en hovedpine, og den kan føles meget forskelligt alt efter årsagen bag. Jeg vil i dette indlæg komme ind på fire forskellige hovedpiner og måder at lindre dem på.

Klyngehovedpine kaldes også Hortons hovedpine og er kendetegnet ved anfaldsvis hovedpine med meget voldsomme smerter bag og omkring det ene øje. Anfaldene optræder i perioder/klynger og er oftest ledsaget af tåreflod, tilstoppede næsebor, hængende øjenlåg, rødt øje eller rastløshed og rammer mest mænd. Anfaldene varer mellem en halv time til to timer, men kan gentage sig flere gange i døgnet. Her kan du prøve dig frem med Valor og Deep Relief på områderne med smerter. Til sidst topper du op med Frankincense

Spændingshovedpine er den mest almindelige hovedpine og føles som en konstant smerte eller trykken - specielt omkring tindingerne eller i baghovedet og nakke. Smerterne er ikke så store som ved migræne og medfører meget sjældent kvalme eller opkast. Hovedpinen menes at opstå på grund af infiltrationer i nakken og i hovedbunden og ses tit i forbindelse med stress. Til lindring af spændingshovedpinen kan du med fordel fordele en til tre dråber Valor i panden, i tindingerne, bag ørerne og til sidst i nakken. Samme steder fordeler du nu samme antal dråber af PanAway. Til slut påfører du en dråbe eller to af pebermynte for ekstra lindring. Vent et par minutter mellem påføringerne så olierne når at trænge ind. 

Hovedpine forårsaget af bihulebetændelse er tit forbundet med feber og føles ret voldsomt. Til at lindre hovedpinen ved at mindske hævelsen og den medførte tilstoppethed kan du bruge R.C. og Breathe Again i området omkring dine bihuler - sørg for ikke at komme for tæt på øjnene. Til slut påfører du Deep Relief i samme område. 

Til sidst har vi migræne, som tit er arvelig. Migræne er en halvsidig, dunkende hovedpine som varer 4-72 timer. Smerterne er ofte ledsaget af kvalme og opkastninger, lysskyhed og lysfølsomhed. Start med at bruge M-Grain på området, hvor smerterne synes at komme fra. Derefter bruger du samme metode som ved spændingshovedpinen med Valor, PanAway og pebermynte. 

Jeg håber, at du med disse metoder kan lindre eller måske ligefrem fjerne en hovedpine. Alt efter styrke og varighed af din hovedpine kan det være nødvendigt at foretage påføringerne med jævne mellemrum. 

Kommentarer  

#1 Jesper 05-08-2016 11:12
Heldigvis døjer jeg sjældent med hovedpine, men for noget tid siden trykkede det bare sådan. Ku' ikke rigtig overskue det og Jimmi spurgte om jeg skulle prøve en olie, men kunne ikke lige tage mig sammen. Så "tvang" han mig nærmest/jeg kom til fornuft og fik Deep Relief i panden. Få minutter efter lettede det hele og jeg var tilbage :lol:

You have no rights to post comments