TroldekuglerFor et par måneder siden kom jeg med en opskrift på at lave din egen diffuser-halskæde, men du skal bestemt ikke snydes, hvis du mere er til armbånd fyldt med charms. Det er faktisk så let at lave dine egne charms, at du sagtens kan gøre til det en aktivitet sammen med børnene.

Du skal i alt sin enkelthed bruge noget ler og en tandstik. Om du vil bruge almindeligt ler eller selvhærdende ler er fuldstændig op til dig selv. Almindeligt ler skal hærdes i en ovn, mens den selvhærdende lufttørrer i løbet af et par dage. Begge typer ler kommer i forskellige farver, så du kan vælge din egen favorit - jeg har endda set ler med glitter, hvis du er til lidt bling-bling. 

Næste skridt er at forme dine charms. Hvis du er super kreativ og tålmodig, kan du jo sagtens lave din egen version af tro, håb og kærlighed, men for de fleste vil en simpel kugle nok være målet. Jeg indrømmer gerne, at det muligvis ikke bliver den flotteste charm i samlingen, men tanken er også kun at have én af disse charms i dit armbånd. Du kan også sagtens lave en firkant med indgravering af forbogstavet på dine børn eller en hvilken som helst anden form, og naturligvis kan du også lave det som et vedhæng til en halskæde i stedet. 

Når du har formet din charm, stikker du forsigtigt en tandstik igennem din figur - hullet skal naturligvis passe til dit armbånd eller halskæde. Alt efter valg af ler skal du nu enten bage eller lade dine charms størkne. Tænk sig - så simpelt er det. Nu mangler du kun at tilføre en til to dråber olie til din charm og så ellers nyde duften dagen lang. Ler er et porøst materiale, så derfor vil din charm suge olien til sig. Duften vil hænge i din charm alt imellem et par dage og en uges tid, så du tilføjer blot en ny dråbe, når du synes det er på tide. 

Det er også muligt at købe lerperler, hvis du ikke gider lave dem selv. De fleste af dem har dog fået en form for coating, så olien ikke rigtig kan trænge ind i perlen. Det samme gælder for keramikperler med glasur, så tag at lav dine egne charms. Tænk på hvor stolt du var tilbage i børnehaven, når du havde lavet noget selv med dine egne hænder. Den følelse og stolthed forsvinder aldrig, selvom du nu er voksen - så lav noget lækkert og få det samtidigt godt med dig selv.

You have no rights to post comments