koffeinkick

Du kender eller har sikkert hørt om, at nogle folk undgår at drikke kaffe efter aftensmaden, da de ellers ikke kan sove om aftenen på grund af koffeinen. Det samme gælder faktisk for nogle af olierne, at de kan ende med at spolere din nattesøvn. Det skyldes, at olierne påvirker både din krop og dit sind, skaber en øget mental klarhed og giver dig et energiboost - ikke just ting du har brug for, inden du går i seng. Så her kommer fire olier, som du bør undgå 2-3 timer før din sengetid og naturligvis et bud på, hvilke olier du så i stedet kan bruge.

Citron er en meget alsidig olie og derfor brugt af mange og til meget, men du bør begrænse dit brug om aftenen. Citron hjælper blandt andet med at lindre uro, bekæmpe træthed og friske hele kroppen op. Så der er ikke meget ro og stilhed over denne olie. I stedet bør du anvende lavendel, som i flere århundreder har været kendt for dens søvndyssende kvaliteter og evne til at få både krop og sind til at slappe af.

Ingefær booster vores selvtillid og stimulerer både krop og sind. Alle sanser bliver vakt og hæver dit energiniveau. Da vi ikke ønsker så meget energi om natten, kan du overveje at bruge vetiver i stedet for. Olien hjælper hjernen med at slappe af for natten og har en let bedøvende effekt på både krop og sind.

Eucalyptus stimulerer kroppen og frisker sindet op, så både træthed og mental udmattelse forsvinder. Modsat har vi romerkamille som beroliger krop og sind efter en travl dag og kan modvirke søvnløshed og fremme en god nats søvn.

Rosmarin er en fantastisk pick-me-up for hjernen og hjælper sindet til at blive opfrisket. Hjernen bliver rigtig stimuleret og træthed viskes bort. I modsatte ende har vi cedertræ som er rigtig god til overaktive hjerner og beroliger både krop og sind, så du nemmere kan falde i søvn.

Andre gode olier til at forbedre din søvn kunne være ylang ylang som kan hjælpe med at sikre en bedre søvnkvalitet og dybere søvn. Bergamotte er meget beroligende og kan hjælpe med at balancere dine følelser. Merian er god til at få overanstrengte muskler og led til at slappe af, så du hurtigere kan falde i søvn og sove igennem hele natten. Min favorit er dog Tranquil roll-on, som dufter dejligt og er dejlig nem at påføre bag mine ører og mine håndled - så er det bare afsted mod drømmeland.

You have no rights to post comments