PebermyntebladPebermynte er helt sikker en olie, du har lyst til at have på lager til hver en tid. Det er nok den mest alsidige olie, der kan give dig støtte til dine luftveje, din fordøjelse og din fysiske formåen. Den er samtidigt god til ømme og spændte muskler, men jeg skal jo slet ikke fortælle alt det her lige nu. Du skal jo have 10 gode tips til at bruge denne olie i hverdagen.

TIP NR. 1
Slip af med dårlig ånde eller frisk munden op efter et måltid ved at slikke en dråbe af din håndryg. Olien er samtidigt med til at dæmpe trangen efter noget sødt efter et måltid.

TIP NR. 2
Smør 2-3 dråber under hver fod for at blive nedkølet - det gælder både en varm sommerdag såvel som ved feber. En varm sommerdag kan jeg nu også godt lide at fordele en dråbe eller to på mine håndled.

TIP NR. 3
Slip for myrer og andre skadedyr ved at dryppe to dråber olie på en vatrondel og placer den hvor du ellers ville placere en myrelokkedåse. Du kan også blande lidt olie og vand i en sprayflaske og bruge det som insektfjerner - gælder også mod bladlus på dine planter.

TIP NR. 4
Få lindring til din hovedpine ved at komme en dråbe i din ene håndflade. Med en finger fordeler du nu olien i panden, i tindingerne (væk fra øjnene), bag ørerne og i nakken.

TIP NR. 5
Boost din træning og bekæmp træthed ved at inhalere pebermynteolie før og under træning.

TIP NR. 6
Efter træning kan du med fordel smøre et par dråber olie på eventuelle ømme muskler.

TIP NR. 7
Ved kvalme, fordøjelsesbesvær, oppustet mave og sure opstød fordeler du 2-3 dråber i håndfladen og smører det ud over maven og rundt om navlen. Husk også at inhalere olien fra dine hænder, men undgå nærkontakt med den sarte hud i ansigtet.

TIP NR. 8
Hvis ikke du har kradset hul i huden, kan du smøre lidt olie på huden for at lindre kløen og eventuelt også som smertelindring. Samme trick kan bruges ved nærkontakt med brændenælder eller tidsler.

TIP NR. 9
Hvis du mærker en forkølelse eller har en tilstoppet næse, kan du muligvis få lindring ved at inhalere olien, bruge den i et dampbad eller i en næseskyller. Du kan også slikke en dråbe af din håndryg og inhalere gennem næsen.

TIP NR. 10
Du kan forbedre din årvågenhed og koncentration ved at smøre en dråbe under din næse, putte nogle dråber i diffuseren (avanceret aromalampe) eller slikke en dråbe af din håndryg. Diffuseren er især en god ven, når der skal laves lektier.

peppermintSom sagt er pebermynte rigtig alsidig, og der findes endda mange flere anvendelsesmuligheder end disse 10. Jeg skal huske at gøre opmærksom på, at folk med forhøjet blodtryk ikke må bruge mere end to til tre dråber om dagen. Derudover må olien ikke anvendes på børn under 5 år, da den er alt for skrap. Pebermynte er en såkaldt Hot Oil, så du kan opleve en brændende fornemmelse ved hudkontakt. Det er ganske ufarligt, men hvis det bliver for meget, så fortynd med en vegetabilsk olie (mandel, kokos, oliven, raps mm.) Selv bruger jeg altid V6, som er en lækker blanding af forskellige vegetabilske olier og lynhurtigt bliver absorberet af huden, så jeg ikke render rundt og er fuldstændig fedtet ind.

Skriv endelig en kommentar hvis du har nogle gode tips til brug af pebermynteolie.

You have no rights to post comments