Du husker sikkert de gode, gamle fiskereklamer med Minna og Gunnar, der skulle få os danskere til at spise mere fisk? Den skeptiske Gunnar der slet ikke ville have fisk, men det viste sig at være ikke så ringe endda. Så i dag skal du have en lækker opskrift på nogle rejespyd, der skal på grillen. Det er jo grillsæsonen, vi så småt er gået ind i.

Så find straks følgende ingredienser frem og gør Minna stolt:

10 grillspyd
40 tigerrejer/skalrejer
3 spsk. olivenolie
1 spsk. Dijonsennep
3-4 pressede hvidløgsfed
4 dråber Lemon+
4 dråber Orange+
1 lime
1 dusk koriander til pynt 

Hvis du bruger træspyd, så start med at lægge dem i vand. På denne måde brænder de ikke lige så nemt, når de kommer på grillen. Bland olivenolie, sennep, hvidløg og æteriske olier sammen og fordel blandingen over dine rejer og lad det trække 15-20 minutter. Så kommer du 4 rejer på hvert spyd og smutter ud til din varme grill, hvor de skal grille 2-3 minutter på hver side. Hvis du vælger at grille rejerne i en foliebakke, skal de have lidt længere tid - slut gerne af med at grille dem direkte på risten, så rejerne får de fine grillstriber. Lige før servering presser du saften af en lime udover dine rejespyd og drysser med grovhakket koriander. 

Du kan eventuelt servere dine rejer til en salat, brød og smør, forskellige dips såsom aioli eller sød chili, grillede asparges og en hulens masse andet, der måtte passe til dine smagsløg. 

Rejespyd

You have no rights to post comments